Breien,  Haken

Welkom bij Hooky Zandvoort!

Welkom bij Hooky Zandvoort! Ik wil jullie graag een rondleiding geven in mijn kleine toko. Een rondleiding… dat klinkt wel heel wat, maar eigenlijk is de winkel niet zo groot, of beter gezegd: het is héél klein. Dat neemt niet weg dat er wel veel te zien is, en dat het me toch leuk leek om – als je niet in de buurt woont – de winkel even te laten zien. Ik probeer creatief te zijn met de ruimte en te zorgen dat ik veel verschillende producten in de winkel heb, zodat iedereen er wel iets leuks kan vinden. Je vindt er verschillende merken, materialen en kleuren, maar ook veel leuke projectjes ter inspiratie, gemaakt door mijzelf of door mijn lieve hulptroepen.

Hooky’s assortiment

Een aantal verschillende merken vind je in de winkel, waaronder Lang Yarns, Phildar en Scheepjes. Verschillende materialen en kleuren heb ik van deze merken en per seizoen wisselt dat natuurlijk. Zo heb ik een fijne wand met alleen maar katoenengarens, voor zomerse projecten of amigurumi’s.

Maar op het moment heb ik natuurlijk ook veel wollige materialen, zoals dikke chunky wol van Phildar, zachte Merino wol van Lang Yarns en wollige verloopgaren van Scheepjes. Zelf ben ik op het moment heel erg fan van de sokkenwol van Lang Yarns met glitter en zonder glitter. En het leuke ervan; je kan er veel meer mee maken dan alleen sokken. Momenteel ben ik bezig met een heel leuk nieuw patroon van een woonaccessoires voor op de blog (hou het in de gaten), maar je kunt er ook een chique stola van haken of breien.

En ook de effen kleuren sokkenwol van Lang Yarns zijn heel fijn en ideaal voor bijvoorbeeld het maken van knuffeltjes.

Naast de verschillende garens vind ik het ook leuk om wat bijzondere haak- en breiaccessoires in de winkel te hebben. Zo vind je in de winkel verzilverde handwerkschaartjes, handgemaakte haaknaalden en verschillende luxe haak- of breinaaldensets. Leuke cadeautjes dus, of gewoon om jezelf eens even te verwennen. Deze producten kun je vinden tussen fijne wolletjes of op de meerpaal, die speciaal voor mijn winkel is gemaakt door mensen met een lichamelijke of cognitieve beperking onder begeleiding van het instituut Nieuw Unicum in Zandvoort.

De paaltjes

Dan nog even iets over de buitenkant van de winkel wat ik jullie niet wil onthouden. Voor de winkel staan twee paaltjes, die inmiddels toch aardig wereldberoemd zijn geworden in Zandvoort. Ieder seizoen (of met een speciale feestdag) proberen we iets leuks en nieuws te verzinnen om deze paaltjes te versieren. Ik krijg hier zo ontzettend veel leuke reacties op. Met een grinnik stoten de mannen of vrouwen hun partner aan, en voor kinderen blijkt het gewoonweg onmogelijk om er zonder een aanraking langs te lopen. Ze roepen net zo lang hun moeder (die eigenlijk al lang is doorgelopen) totdat die eindelijk de aandacht heeft en ook een blik werpt op de creaties die nu de paaltjes weer sieren. Natuurlijk verdien ik hier niks mee, maar ik moet zeggen; die gezichten en glimlachjes zijn goud waard.

Zomerse inktvisjes

4 seizoenen later

Inmiddels zijn alle seizoenen dus al een keer voorbij gekomen en bestaat Hooky – afgeleid van het Engelse playing hooky, dat spijbelen betekent, omdat ik naast mijn studie bezig was met de opzet ervan – bijna een jaar! Eind maart 2018 opende de winkel voor het eerst haar deuren en ik moet zeggen; wat een rollercoaster waren deze maanden. Ik heb zoveel leuke nieuwe mensen ontmoet, zoveel enthousiaste reacties en lieve woorden gekregen, maar daartegenover ook zoveel lastige beslissingen moeten nemen, onvoorziene zaken voor mijn voeten geworpen gekregen en demotiverende gebeurtenissen te verduren gehad. Dingen die me aan het twijfelen brachten en die mijn doel en droom wazig maakten. Projecten en spullen waarvan ik verwachtte dat ze een groot succes zouden worden vielen tegen, en andere zaken die ik met een lichte twijfeling tentoonstelde in de winkel werden juist ontzettend populair.

Een wijze man zei mij ooit geen verwachtingen te hebben in het leven, dat dat het leven veel leuker zou maken. Een vanzelfsprekende uitspraak natuurlijk, maar zo waar. En iets waar ik de laatste tijd vaak aan probeer te denken en mezelf bewust van probeer te maken.

Dus… zonder verwachtingen, maar vol enthousiasme en goede moed betreden we dan ook bijna het tweede jaar van Hooky Zandvoort!

Het pandje in de zomer. Als het zonnetje erop schijnt is het nog mooier!

Nieuwsgierig geworden? Kom gauw eens naar Zandvoort, lekker uitwaaien en neem meteen een kijkje in de winkel van Hooky Zandvoort. Ik sta altijd klaar voor advies, inspiratie of gewoon een gezellig praatje. See you soon!

Ben je niet zo snel in de gelegenheid om naar Zandvoort te komen? De winkel heeft ook een webshop, waar je ook lekker kunt rondsnuffelen. Heb je vragen? Laat dan een berichtje achter!

6 reacties

 • Nettie

  Wat een leuk verhaal en gezellige informatie. Ik kom gauw weer eens kijken en kopen met inspiratie voor het voorjaar. Kan niet wachten eigenlijk. Succes. 😉

 • Rachel

  Bedankt voor je lieve reactie!
  Nou wie weet kom je van de zomer lekker even uitwaaien in Zandvoort en dan kun je meteen een kijkje nemen in de winkel. Lijkt me heel gezellig!

  En wat de verwachtingen betreft, ja lijkt me ook inderdaad. Ik probeer er ook echt aan te werken!

  Bedankt en fijne dag!

  Groetjes,
  Rachel

Categorieën