Beginners,  Breien,  Breien,  Kleding

Super zachte infinity loop-sjaal

Zo nu en dan gebeurt het: je krijgt een bol garen in handen en een creatieve explosie vindt plaats in je hoofd. Een oneindigheid aan mogelijkheden schieten voor je ogen voorbij: wat ga ik maken, een trui, een muts, iets voor in huis? Welke kleur zal ik gebruiken? Eigenlijk wil je meteen beginnen, maar tegelijk doet het ook zeer om de perfect opgerolde bol te ontwrichten. Ik zou het kunnen vergelijken met een taart in een patisserie: het water loopt je in de mond, maar tegelijk vind je het zonde om het kunstwerkje te verpesten door het op te eten. Herkenbaar?

Dit was bij mij dus het geval toen ik het garen Carina van Lang Yarns in handen kreeg. Een prachtige, zacht fluffy alpaca garen op een perfect cake-achtige bol met een fijn en apart kleurverloop. Wat ging ik hiervan maken? Ik wilde dit garen op mijn huid voelen en erin kunnen wegkruipen. Dus besloot ik er een infinity l loop-sjaal van te maken. Een eenvoudig patroon, zodat het lekker en makkelijk voor de tv wegbreit. Naast dat het een feestje is om nu deze fijne sjaal te dragen, is het ook niet verkeerd om dit garen door je handen te voelen gaan terwijl je het verwerkt.

Met slechts 3 bollen maakte ik deze sjaal. Ik koos voor deze vurige kleur van rood-oranje-okergeel, maar dit garen is ook in andere prachtige kleuren verkrijgbaar, bijvoorbeeld in zeegroen-blauw of wat dacht je van de aubergine-paars-roze variant! Bekijk de verschillende kleuren hier. Ben je enthousiast geworden over het garen, maar wil je er liever iets anders van maken. Bekijk dan voor meer inspiratie het patroonboek voor dit garen hier.

Wil je ook deze fijne infinity loop-sjaal maken, lees dan gauw verder!

Benodigdheden:

  • 3 bollen Lang Yarns Carina
  • Breinaalden 6 mm (ik gebruik het liefst rondbreinaalden, maar je kan voor dit patroon ook rechte breinaalden gebruiken)
  • Naald
  • Optioneel: Vegan label van Hooky Zandvoort

Patroon

Zet met breinaalden 6 mm en het garen Carina van Lang Yarns 63 steken op.
1e naald: Brei *3 steken recht, 3 steken averecht*. Herhaal vanaf * tot * tot het einde van de toer. Je wisselt dus 3 steken recht en 3 steken averecht af. Als het goed is eindig je weer met 3 steken recht. Draai je werk.

2e naald: Begin nu met *3 steken averecht en vervolgens 3 steken recht*. Herhaal weer vanaf * tot * tot het einde van de naald. De rechte steken en averechte steken zitten dan als het goed is boven elkaar, waardoor je een mooie ribbel krijgt.

Herhaal de 1e en 2e naald om en om. De ene naald brei je 3 steken recht, 3 averecht, en de volgende naald 3 steken averecht, 3 steken recht.

Dit herhaal je tot je ongeveer een lengte hebt van 140 cm. Als je deze afmeting hebt bereikt, kant je de steken losjes af.

Hou een lange draad over van ongeveer 40 cm en knip de draad af.
Naai vervolgens met de naald de uiteinden van de sjaal aan elkaar.

Tadaaaa, je super zachte knuffelige infinity sjaal is klaar!
Geniet van het wegkruipen in deze super zachte fluffy infinity-sjaal!

Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan hieronder een berichtje achter. En deel vooral het resultaat op Facebook of Instagram en tag @hookyzandvoort of gebruik #hookyzandvoort! Ik ben super benieuwd naar jullie creaties!

Reacties uitgeschakeld voor Super zachte infinity loop-sjaal

Categorieën