Over mij

Welkom! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog en dat je wat meer over mij wil weten. Ik zal me kort even voorstellen. Ik ben Rachel, 26 jaar oud, en ik ben al een paar jaar dol op haken en breien. Ik word zo blij als ik de makers-community zie groeien, maar toch merk ik dat nog heel veel mensen haken en breien ouderwets vinden. Dat vind ik jammer, want het voelt voor mij magisch als ik een simpel bolletje wol omtover tot iets bijzonders: een zacht knuffeltje voor een pasgeboren baby, een warme sjaal helemaal aangepast naar mijn eigen smaak, een stoere trui of een fijne deken met een bijpassend kussen voor op mijn nieuwe bank.

Ik wilde hier iets meer mee doen en proberen meer mensen enthousiast te maken over haken en breien. Twee jaar geleden opende ik dan ook een klein wolwinkeltje in Zandvoort. Dat was een super leuk avontuur, maar met 15m2 kon ik moeilijk alle mooie spulletjes laten zien. Dit jaar, 1 februari 2020, verhuisde ik de spullen uit mijn kleine winkeltjes naar een groot, ruim en licht pand in het centrum van Haarlem (Schagchelstraat 39) en ben ik onderdeel geworden van een super gaaf nieuw bedrijf Happy Crafts. Hier hoop ik nog meer mensen enthousiast te maken om een bolletje garen en een naald op te pakken en iets te creëren. Je kunt in de winkel binnenkomen voor inspiratie en advies.

Deze blog is eigenlijk een aanvulling op de winkel. Ik krijg vaak mensen binnen die het allemaal heel leuk vinden en zelf ook wel willen leren haken, maar eigenlijk niet goed weten hoe ze moeten beginnen. Op mijn blog geef ik allemaal informatie die handig is voor als je begint met haken: van de belangrijkste materialen, de beginsteken tot makkelijke beginnersprojectjes.

Kortom, met deze blog wil ik je laten zien wat een leuke dingen je kunt maken, en dat het helemaal niet meer zo ouderwets en stoffig is als dat je misschien denkt. En dat zelfs als je jong bent, je een goede baan en een druk sociaal leven hebt, dat het ook dan echt een toevoeging aan je leven is omdat je creëert, inspireert en ontspant!

Kijk lekker rond op de blog en ik hoop dat het je zal inspireren om creatief bezig te zijn en iets te maken! Heb je vragen of opmerkingen? Laat dan vooral een berichtje achter, ik ben namelijk heel benieuwd wat je van de blog vindt!

En wil je meteen aan de slag? Kom langs in de winkel of stuur me een berichtje, dan stel ik een mooi pakketje voor je samen!

Succes!

Categorieën