Breien,  Breien,  Kleding

Gekleurde Col met bijpassende hoofdband

Een breipatroon! Ondanks dat ik eigenlijk vaker haak dan brei, vind ik het zo nu en dan ook leuk om een breipatroon met jullie te delen. Het leek me leuk om te beginnen met een simpel breiprojectje: zie hier deze vrolijk gekleurde col met bijpassende hoofdband. 

In de winter zie je vaak donkere kleuren: donkergroen, donkerblauw, een beetje okergeel, maar vooral heel veel zwart. Begrijp me niet verkeerd; ik ben dol op zwart. Het combineert makkelijk, en laten we niet vergeten dat het ook bijna altijd afkleed.

Toch ben ik ook gek op kleur, en vaak felle kleuren. Ik draag bijvoorbeeld graag een gekke kleur jas, of combineer mijn outfit met een gekleurde sjaal en bijna altijd met fel gekleurde lippen. Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik de Mille Colori Big van Lang Yarns binnenkreeg in de winkel. Deze grote bollen van 200g zijn fel gekleurd, en hebben meerdere kleuren in een bol; sommige in één tint en sommige met allemaal verschillende kleuren. Ik besloot dat ik met de meest bonte aan de slag wilde gaan en maakte deze col met bijpassende hoofdband.

Zoals eerder gezegd is het een heel makkelijk breipatroon. Het is dus een perfect projectje als je ergens nog wel weet hoe je moet breien, maar je niet echt zit te wachten op iets ingewikkelds. Vrees niet, voor dit patroon hoef je alleen maar tricot te kunnen breien (dat is een toer recht, en een toer averecht). En met deze dikke wol en grote naalden is dit een heerlijk projectje voor de tv of met een warm kopje thee knus voor de openhaard.

Het materiaal kun je hier kopen!

Benodigdheden

De col

Start met het opzetten van 40 steken. Brei een lap van ongeveer 75 cm in tricot steek (bij mij zijn dat ongeveer 90 rijen met v’tjes).

Naai de uiteinden van deze lap aan elkaar om een col te vormen.

De hoofdband

Voor de hoofdband zet je 10 steken op en brei een lapje van ongeveer 44 cm in tricot steek (je kunt tussendoor ook meten of je een kleinere of grotere maat nodig hebt). Naai de uiteinden van dit lapje aan elkaar om de hoofdband te vormen.

Brei nog een klein lapje: zet 4 steken op en brei een lengte van ongeveer 14 cm in tricot steek. Naai dit lapje om de hoofdband heen en zet het op verschillende punten vast.

Tadaaa, dat was alles… je eigen gemaakte col en hoofdband!

Hoe combineer jij deze accessoires? Laat een berichtje achter of deel het resultaat op instagram en tag @hookyzandvoort, #hookyzandvoort

Blijf warm deze winter!

Liefs,
Rachel

Reacties uitgeschakeld voor Gekleurde Col met bijpassende hoofdband

Categorieën