Beginners,  Haken,  Haken,  Home

Gehaakte vlaggetjes

Deze vrolijke vlaggenlijn hangt al een tijdje in de winkel. En na de vele enthousiaste reacties vond ik het nu wel eens tijd om er een compleet haakpakketje van te maken en het patroon hier op de blog met jullie te delen.

Vlaggetjes zijn super leuk ter decoratie in je huis, in de kinderkamer of gewoon voor een feestje. Zelf maakte ik ze in het wit, maar je kunt ze natuurlijk in elke kleur maken. Ik maakte twee verschillende ontwerpen en combineerde deze tot een slinger, maar natuurlijk kunt er ook voor kiezen om een ontwerp te gebruiken.

Het materiaal dat ik gebruikte voor deze vlaggetjes is Phildar Rustique, een combinatie van katoen en linnen. Ik heb voor dit materiaal gekozen omdat er een lichte dikteverloop in dit garen zit, en dat geeft de vlaggetjes een net iets specialere uitstraling dan met een gewone vlakke katoenen draad.

Ik heb een compleet haakpakket gemaakt voor deze vlaggetjes. In het pakket zit de benodigde garens (3 bollen), de houten kralen (10), een handmade-bedeltje, een Hooky Project Bag zodat je alle spulletjes mooi bij elkaar kunt bewaren en een cadeautje! Het patroon vind je natuurlijk gratis hieronder. De materialen kun je hier bestellen.

Benodigdheden

Patroon 1

Het eerste patroon is een standaard en simpel granny-patroon, maar dan aangepast als een driehoek.

Start met 4 lossen. Vorm een ring door een halve vaste in de eerste losse te maken.

Toer 1: 3 lossen. 2 stokjes in de ring. *4 lossen, 3 stokjes in de ring. Herhaal vanaf * nog een keer. Eindig met 4 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 beginlossen. Als het goed is heb je nu 3 4-lossen-boogjes; dit zijn je hoeken.

Toer 2: Halve vaste in de volgende 2 stokjes en in de 4-lossen-boog. 3 lossen. 2 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. *2 lossen. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. Herhaal vanaf * nog een keer. Eindig met 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 beginlossen.

Toer 3: Halve vaste in de volgende 2 stokjes en in de 4-lossen-boog. 3 lossen. 2 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. *2 lossen. 3 stokjes in de 2-lossen-boog van de vorige toer. 2 lossen. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. Herhaal vanaf * nog een keer. 2 lossen, 3 stokjes in de 2-lossen-boog van de vorige toer. Eindig met 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 beginlossen.

Toer 4: Halve vaste in de volgende 2 stokjes en in de 4-lossen-boog. 3 lossen. 2 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. *(2 lossen, 3 stokjes in de 2-lossen boog) x2. 2 lossen. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes, in de 4-lossen-boog. Herhaal vanaf * nog een keer. (2 lossen, 3 stokjes in de volgende 2-lossen-boog) x2. Eindig met 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 beginlossen.

Toer 5: Halve vaste in de volgende 2 stokjes en in de 4-lossen-boog. 3 lossen. 2 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. *(2 lossen, 3 stokjes in de 2-lossen-boog)3x. 2 lossen. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. Herhaal vanaf * nog een keer. (2 lossen, 3 stokjes in de volgende 2-lossen-boog)3x. Eindig met 2 lossen. Sluit de toer met een halve vaste in de bovenste van de 3 beginlossen.

Toer 6: 1 lossen, vaste in de volgende 2 stokjes. Haak 3 vasten in de 4-lossen-boog. *(1 vaste in de volgende 3 stokjes, 2 vaste in de 2-lossen-boog) 4x. 3 vasten in de volgende 3 stokjes en haak vervolgens 3 vasten in de hoek. Herhaal vanaf * nog een keer. (1 vaste in de volgende 3 stokjes, 2 vasten in de 2-lossen-boog)4x. Sluit met een halve vaste in de losse die je aan het begin maakte.

Knip de draad af en werk de draadjes weg. Haak op eenzelfde manier het gewenste aantal vlaggetjes.

Patroon 2

Dit vlaggetje heeft een iets dichter patroon, leuk om te combineren met het granny-vlaggetje van hierboven of om gewoon een enkele slinger van te maken.

Start met 4 lossen. Vorm een ring door een halve vaste in de eerste losse te maken.

3 lossen, 2 stokjes in de ring. *4 lossen, 3 stokjes in de ring. Herhaal vanaf * nog een keer. Eindig met 4 lossen. Als het goed is heb je nu 3 keer een 4- lossen-boog gemaakt. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste gemaakte stokje (de 3 begin-lossen sla je dus over).

Toer 2: 3 lossen, stokje in dezelfde steek (dat is dus eronder in het eerste gemaakte stokje van de vorige toer). 1 stokje in de volgende steek. *3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. Stokje in de volgende 3 steken. Herhaal vanaf * nog een keer. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste gemaakte stokje (de 3 begin-lossen sla je dus over).

Toer 3: 3 lossen. Stokje in dezelfde steek (dat is dus eronder in het eerste gemaakte stokje van de vorige toer). Een stokje in de volgende 4 steken. *3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. Een stokje in de volgende 9 steken. Herhaal vanaf * nog een keer. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. stokje in de volgende 3 steken. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste gemaakte stokje (de 3 begin-lossen sla je dus over).

Toer 4: 3 lossen. Stokje in dezelfde steek (dat is dus eronder in het eerste gemaakte stokje van de vorige toer). Een stokje in de volgende 7 steken. *3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in 4-lossen-boog. Een stokje in de volgende 15 steken. Herhaal vanaf * nog een keer. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. Stokje in de volgende 6 steken. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste gemaakte stokje (de 3 begin-lossen sla je dus over).

Toer 5: 3 lossen. Stokje in dezelfde steek (dat is dus eronder in het eerste gemaakte stokje van de vorige toer). Een stokje in de volgende 10 steken. *3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de 4-lossen-boog. Een stokje in de volgende 21 steken. Herhaal vanaf * nog een keer. 3 stokjes, 4 lossen, 3 stokjes in de volgende 4-lossen-boog. Stokje in de volgende 9 steken. Sluit de toer met een halve vaste in het eerste gemaakte stokje (de 3-begin-lossen sla je dus over).

Knip de draad af. En haak op eenzelfde manier het gewenste aantal vlaggetjes.

Span de vlaggetjes mooi op, en/of leg ze onder een natte handdoek om ze mooi strak te krijgen.

De vlaggetjes aan elkaar maken

De vlaggetjes heb ik aan elkaar gemaakt door aan de bovenkant een rijtje vasten te maken en de vlaggetjes met een aantal lossen te verbinden.

Start met het maken van een lossenketting van ongeveer 40 lossen (je kunt dit naar wens natuurlijk langer of korter maken). Vervolgens start je in de hoek van het eerste vlaggetje en haak je een vaste. In het granny-vlaggetje begin je met een vaste in de middelste van de 3 vasten die je in de hoek hebt gemaakt. In de “dichte” vlaggetje haak je een vaste in de 4-lossen-boog. Langs de bovenkant haak je in elke steek een vaste.

Tussen de vlaggetjes heb ik 5 lossen gemaakt, maar ook hier kun je dit aanpassen naar je eigen wens: als je de vlaggenlijn langer wil maken kun je meer lossen tussen de vlaggetjes maken. Herhaal dit voor alle vlaggetjes: dus aanhechten in de hoeken en vervolgens een randje vasten haken tot de volgende hoek.

Kwastjes maken

Voor het maken van de kwastjes gebruikte ik mijn Iphone, maar je kunt natuurlijk ook een stukje karton gebruiken. Wikkel de draad ongeveer 30 keer om de breedte van de Iphone, en knip de draad af.

Knip een kort stukje draad (van ongeveer 20 cm) en rijg dit om de draden heen. Schuif het stukje draad naar de bovenkant en maak een knoopje. Schuif de draden van de Iphone af en maak nog een knoopje in het bovenste draadje om de draden goed bij elkaar te houden. Knip vervolgens de draden aan de onderkant door.

Pak nu de draad van het bolletje en maak een lus over de draden.

Wikkel met de lange kant van de draad (de kant die nog aan het bolletje vastzit) een paar keer over de korte draad heen. De lus en het uiteinde van het draadje aan de bovenkant moeten zichtbaar blijven!

Knip de draad af en steek de lange draad door de lus. Trek aan de lange en de korte draad. Hierdoor maak je als het goed is een knoopje die achter het gewikkelde garen verdwijnt. Trek de draadjes goed aan en knip ze vervolgens kort af.

Maak op deze manier hetzelfde aantal kwastjes als het aantal vlaggetjes dat je hebt gemaakt.

Rijg een kraal aan de bovenkant van de kwastjes en knoop alle kwastjes vervolgens aan de punten van de vlaggetjes. Met een naald heb ik de draadjes nogmaals door de kraal geregen en dan kort afgeknipt.

Naai het ‘handmade’-bedeltje in de hoek van een vlaggetje voor de afwerking.

Tadaaaa je vlaggenlijn is klaar! Heel veel plezier ermee.

Ik ben natuurlijk heel benieuwd naar jullie vlaggenlijn, deel dus het resultaat met me via Instagram of Facebook, of laat een berichtje achter.

136 Reacties

 • Paul

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted
  to say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.

  After all I will be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 • Randy

  Have you ever considered publishing an e-book or guest authoring
  on other websites? I have a blog based upon on the same information you discuss and would love to have
  you share some stories/information. I know my
  visitors would value your work. If you are even remotely interested, feel
  free to send me an e mail.

 • Gary

  Have you ever considered writing an e-book or guest
  authoring on other websites? I have a blog based upon on the same ideas you discuss and
  would love to have you share some stories/information. I know my viewers would appreciate your work.
  If you’re even remotely interested, feel free to shoot me an e-mail.

 • Alice

  I’m not sure why but this weblog is loading incredibly slow for me.
  Is anyone else having this problem or is it a issue on my end?
  I’ll check back later and see if the problem still exists.

 • Austin

  I think that everything wrote made a bunch of sense.
  However, what about this? suppose you composed a catchier title?
  I am not suggesting your information is not good., but suppose you added a post
  title that makes people want more? I mean Gehaakte vlaggetjes – Miss Hooky is kinda boring.
  You could glance at Yahoo’s home page and note how they write article headlines
  to grab people interested. You might add a video or a pic or two to grab readers excited about
  everything’ve got to say. In my opinion, it might bring your blog a little
  livelier.

 • Joshua

  My brother recommended I might like this web site. He was totally right.
  This post truly made my day. You can not imagine just how much time
  I had spent for this info! Thanks!

 • Mark

  Nice blog here! Also your web site loads up very fast!
  What web host are you using? Can I get your affiliate link
  to your host? I wish my website loaded up as quickly as yours lol

 • Philip

  Hi, Neat post. There’s an issue together with your site in internet
  explorer, would check this? IE still is the marketplace chief and
  a big component to other people will pass over
  your great writing because of this problem.

 • Donna

  Have you ever considered about including a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and everything.

  Nevertheless think about if you added some great images or videos to give
  your posts more, “pop”! Your content is excellent but with pics and videos,
  this website could certainly be one of the greatest in its field.
  Fantastic blog!

 • Mary

  It is appropriate time to make some plans for the future
  and it’s time to be happy. I have read this post
  and if I could I desire to suggest you some interesting things or suggestions.
  Perhaps you could write next articles referring to this article.

  I want to read even more things about it!

 • Ashley

  I will immediately take hold of your rss feed as I can’t find your
  email subscription link or newsletter service. Do you’ve any?
  Please allow me realize in order that I may subscribe.

  Thanks.

 • Sarah

  Unquestionably believe that which you said.
  Your favorite justification appeared to be on the web the easiest thing to be aware of.
  I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they just do
  not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

 • Tyler

  I believe this is among the so much vital information for me.
  And i’m satisfied reading your article. However want to commentary on some basic things, The
  website style is ideal, the articles is in reality excellent : D.
  Good process, cheers

 • Daniel

  Hi! I could have sworn I’ve visited your blog before but after looking at a
  few of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m certainly happy I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 • Ethan

  I am not certain where you’re getting your info, however good
  topic. I must spend some time studying much more or figuring
  out more. Thank you for fantastic info I used to be in search of this info for
  my mission.

 • Mellisa To Rot

  YOU NEED POTENTIAL CUSTOMERS THAT BUY FROM YOU ?

  I’m talking about a better promotion method than all that exists on the market right now, even better than email marketing.
  Just like you received this message from me, this is exactly how you can promote your business or product.

  Do you want more details or do you want to receive a TEST ?
  CHECK HERE=> https://bit.ly/Good_Promotion

 • best web hosting 2020

  Woah! I’m really digging the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s hard to get that “perfect balance”
  between user friendliness and visual appearance. I must say you have done
  a amazing job with this. Additionally, the blog loads extremely quick for me on Opera.
  Exceptional Blog!

 • Aaron

  Hello there, just became aware of your blog through Google, and
  found that it’s truly informative. I’m going to watch out for
  brussels. I’ll be grateful if you continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

 • Juan

  I just like the valuable information you supply for your articles.
  I’ll bookmark your blog and take a look at once more right here frequently.
  I am moderately certain I will be informed
  plenty of new stuff right right here! Best of
  luck for the next!

 • best hosting

  Thank you a bunch for sharing this with all folks you actually realize what you are speaking approximately!
  Bookmarked. Kindly also discuss with my website
  =). We may have a link alternate agreement among us

 • content hosting

  My programmer is trying to convince me to move to .net from PHP.

  I have always disliked the idea because of
  the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using Movable-type on numerous websites for about a
  year and am anxious about switching to another platform.
  I have heard very good things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress posts into it?
  Any help would be greatly appreciated!

 • Doris

  Hi there, I found your site by the use of Google whilst looking for a similar subject, your web site came
  up, it appears good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, just turned into aware of your weblog through Google,
  and found that it’s truly informative. I’m gonna
  watch out for brussels. I will be grateful should you proceed this
  in future. A lot of other people will likely be
  benefited from your writing. Cheers!

 • Thomas

  Please let me know if you’re looking for a writer
  for your weblog. You have some really good articles and I think I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d
  love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please send me an email if interested. Kudos!

 • web hosting providers

  Hey there! Quick question that’s entirely off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone 4.
  I’m trying to find a theme or plugin that might be able to
  fix this issue. If you have any suggestions, please share.
  Cheers!

 • Harold

  I’m not sure why but this site is loading very slow for me.
  Is anyone else having this issue or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 • Jason

  The other day, while I was at work, my cousin stole my apple ipad and tested
  to see if it can survive a 40 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now broken and she has 83
  views. I know this is entirely off topic but I had to share it
  with someone!

 • Sarah

  Hello there, I found your website by way of Google even as searching for a similar matter, your web site came up, it
  looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hello there, simply become alert to your blog thru Google, and found that it
  is really informative. I’m going to watch out for brussels.
  I’ll appreciate in case you continue this in future.
  Numerous folks might be benefited out of your writing. Cheers!

 • web hosting reviews

  Hey! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to
  make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone4.
  I’m trying to find a template or plugin that might be able to fix this issue.

  If you have any suggestions, please share. With thanks!

 • adreamoftrains web hosting sites

  Howdy would you mind sharing which blog platform you’re
  working with? I’m planning to start my own blog in the near future but I’m having a tough time making a
  decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m looking for
  something completely unique.
  P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!
  adreamoftrains website host

 • Benjamin

  Heya i am for the primary time here. I came across this board and I to find It truly useful
  & it helped me out a lot. I am hoping to offer one thing back and help others like you aided me.

 • Teresa

  It is appropriate time to make some plans for the future and it is time
  to be happy. I have learn this submit and if I may I desire to suggest you some
  interesting issues or suggestions. Maybe you can write next articles regarding this article.

  I want to read even more things about it!

 • Abigail

  Unquestionably consider that which you stated.

  Your favorite reason appeared to be at the net the easiest thing to take
  into accout of. I say to you, I certainly get irked even as folks think about concerns that they plainly don’t know
  about. You controlled to hit the nail upon the highest
  and outlined out the whole thing without having side-effects , other people could take a signal.

  Will likely be back to get more. Thank you

 • Bobby

  Hi there! I understand this is sort of off-topic but I had to ask.
  Does managing a well-established website like yours take a massive amount work?
  I am brand new to operating a blog however I do write in my diary daily.
  I’d like to start a blog so I can easily share my experience and views online.
  Please let me know if you have any kind of recommendations or tips for brand new aspiring blog owners.
  Thankyou!

 • Justin

  Woah! I’m really enjoying the template/theme of this site.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get
  that “perfect balance” between superb usability and visual appearance.

  I must say that you’ve done a very good job with this.
  Also, the blog loads super quick for me on Safari.

  Excellent Blog!

 • Barbara

  Great goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just
  too wonderful. I really like what you have acquired here,
  really like what you are stating and the way in which you say it.

  You make it entertaining and you still take care of to keep it wise.
  I can’t wait to read far more from you. This is really a terrific
  website.

 • Georgiana

  Undeniably consider that that you stated. Your favorite justification appeared to be at the net the
  easiest thing to consider of. I say to you, I certainly get irked at the same time as other
  folks think about worries that they just do not understand
  about. You managed to hit the nail upon the
  highest and defined out the entire thing without having side-effects ,
  other people could take a signal. Will likely be again to get more.

  Thanks

 • Emmett

  wonderful post, very informative. I’m wondering
  why the other specialists of this sector do not understand this.
  You must proceed your writing. I am sure, you’ve
  a huge readers’ base already!

 • Grace

  Hi, i feel that i noticed you visited my blog
  so i came to return the prefer?.I am trying to find issues to
  improve my website!I suppose its adequate to make use of some of your concepts!!

 • Jesse

  Thanks for the marvelous posting! I really enjoyed reading it, you could be a great author.
  I will make sure to bookmark your blog and definitely will come back from now
  on. I want to encourage you to definitely continue your great job, have a
  nice afternoon!

 • Brian

  This is really interesting, You’re a very skilled blogger.
  I’ve joined your feed and look forward to seeking more of your
  fantastic post. Also, I’ve shared your site in my social networks!

 • Dennis

  I like the helpful info you provide in your articles.
  I’ll bookmark your weblog and check again here frequently.
  I’m quite certain I will learn lots of new stuff right here!
  Best of luck for the next!

 • Stephanie

  Unquestionably believe that that you stated.
  Your favourite reason appeared to be on the net the simplest thing to understand of.

  I say to you, I definitely get irked at the same time as other folks think about worries that they plainly don’t recognise about.

  You controlled to hit the nail upon the highest as smartly as defined out the whole thing with no need
  side-effects , other people can take a signal. Will likely be again to get more.
  Thanks

 • Vallie Evenden

  YOU NEED POTENTIAL CUSTOMERS THAT BUY FROM YOU ?

  I’m talking about a better promotion method than all that exists on the market right now, even better than email marketing.
  Just like you received this message from me, this is exactly how you can promote your business or product.

  CLAIM YOUR FREE TEST=> https://bit.ly/Good_Promotion

 • Brittany

  Somebody essentially help to make significantly articles
  I would state. This is the first time I frequented your
  web page and thus far? I amazed with the analysis you made
  to create this actual post incredible. Fantastic activity!

 • Gloria

  you’re in point of fact a good webmaster. The website loading velocity
  is amazing. It sort of feels that you are doing any unique trick.
  Also, The contents are masterwork. you have done a fantastic job on this matter!

 • cheap flights

  Excellent post. Keep writing such kind of info on your site.
  Im really impressed by your site.
  Hello there, You’ve performed an incredible job.
  I’ll definitely digg it and for my part recommend to my friends.

  I’m sure they’ll be benefited from this site.

 • Tyler

  you’re in reality a just right webmaster. The site loading
  speed is incredible. It kind of feels that
  you’re doing any unique trick. Moreover, The contents are
  masterpiece. you have done a fantastic job in this subject!

 • cheap flights

  Woah! I’m really loving the template/theme of this blog.
  It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability and visual appeal.
  I must say you have done a fantastic job with this. In addition, the blog loads super fast for me on Opera.
  Excellent Blog! cheap flights 3aN8IMa

 • cheap flights

  Today, I went to the beach front with my kids. I found a sea shell and gave it
  to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She
  placed the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab
  inside and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!
  31muvXS cheap flights

 • cheap flights

  Do you mind if I quote a few of your articles as long as
  I provide credit and sources back to your webpage?
  My blog is in the exact same area of interest as yours and my users
  would genuinely benefit from a lot of the information you provide here.

  Please let me know if this ok with you. Thank you!
  2CSYEon cheap flights

 • best web hosting 2020

  Its like you read my mind! You seem to know a lot approximately this, like
  you wrote the e book in it or something. I feel
  that you simply can do with a few % to pressure the message
  house a bit, however other than that, this is great blog.
  A fantastic read. I’ll certainly be back.

 • cheap flights

  Hello, i think that i noticed you visited my site so i got here to go
  back the want?.I am trying to to find things to enhance
  my website!I guess its good enough to use a few of your concepts!!
  yynxznuh cheap flights

 • cheap flights

  Having read this I believed it was really enlightening.
  I appreciate you taking the time and effort to put this content together.
  I once again find myself spending way too much time both reading and leaving comments.
  But so what, it was still worth it! cheap flights yynxznuh

 • cheap flights

  I’m no longer sure where you are getting your info, but good topic.
  I must spend some time studying more or understanding more.
  Thanks for excellent info I used to be on the lookout for this info for my mission.

 • cheap flights

  Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to say that I’ve really
  enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope
  you write again very soon! cheap flights 2CSYEon

 • cheap flights

  Hi there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after looking at a few of
  the posts I realized it’s new to me. Anyways, I’m certainly happy I came across it and I’ll be bookmarking it and checking back frequently!

 • cheap flights

  You’re so awesome! I do not think I’ve read through something like this before.
  So great to discover another person with genuine thoughts on this subject.
  Seriously.. many thanks for starting this up.
  This website is one thing that’s needed on the
  web, someone with a little originality!

 • Sarah

  Simply desire to say your article is as astounding.
  The clearness in your post is simply excellent and i can assume you are an expert on this subject.
  Well with your permission allow me to grab your feed to keep up
  to date with forthcoming post. Thanks a million and please keep up the gratifying work.

 • Dennis

  Just wish to say your article is as astonishing.
  The clarity in your put up is simply cool and i could think you’re knowledgeable on this subject.

  Fine along with your permission let me to grab your RSS feed to stay updated with imminent post.
  Thank you one million and please continue the gratifying
  work.

 • Nathan

  Hello there I am so glad I found your weblog, I really found you by error, while I was looking on Digg for something
  else, Regardless I am here now and would just like
  to say thanks for a remarkable post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all at the moment but I have book-marked it
  and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be
  back to read much more, Please do keep up the great jo.

 • Alexis

  Usually I don’t learn article on blogs, however I wish to
  say that this write-up very compelled me to check out and do so!
  Your writing style has been amazed me. Thanks, very nice post.

 • Laura

  Awesome blog! Is your theme custom made or did you download it from
  somewhere? A theme like yours with a few simple adjustements would really make my
  blog stand out. Please let me know where you got your design. Cheers

 • Shaunte Steen

  BEST PROGRAM FOR ADVERTISEMENT!

  XRumer is the best program for advertisement!
  It’s have CAPTCHA recognizer, email verificator, and a lot of other functions…

  This software will help to increase traffic to website to hundreds, thousands times.
  Program have a rich seven year history, which use experience of professionals in search engine optimization.
  Appreciate and use a truly unique and powerful XRumer program, can both professionals and beginners.
  MORE INFO=> https://bit.ly/39RzWR4

 • Melissa

  excellent put up, very informative. I’m wondering why the opposite experts of this sector don’t realize
  this. You must proceed your writing. I am confident, you
  have a huge readers’ base already!

 • Smdo-Ga.com

  Today, I went to the beachfront with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said “You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her
  ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
  She never wants to go back! LoL I know this is totally
  off topic but I had to tell someone!

 • Ines

  Hey there would you mind stating which blog platform you’re using?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and
  I’m looking for something completely unique.
  P.S Sorry for being off-topic but I had to ask!

 • artrolux piu

  I don’t even know the way I finished up right here, however I assumed
  this publish used to be great. I do not recognise who you’re however certainly you are going to a famous blogger should you are not already.
  Cheers!

 • Margaret

  Please let me know if you’re looking for a article author for your weblog.
  You have some really good posts and I think I would be a
  good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d really like
  to write some material for your blog in exchange for a
  link back to mine. Please blast me an e-mail if interested.
  Regards!

 • Joan

  Link exchange is nothing else except it is simply placing the other person’s webpage link on your page
  at suitable place and other person will also do same in support of you.

 • Jeff Hoover

  I WILL FIND POTENTIAL CUSTOMERS FOR YOU

  I’m talking about a better promotion method than all that exists on the market right now, even better than email marketing.
  Just like you received this message from me, this is exactly how you can promote your business or product.

  CLAIM YOUR TEST PERIOD => https://bit.ly/3hdwfaC

 • Taren Salkauskas

  I WILL FIND POTENTIAL CUSTOMERS FOR YOU

  I’m talking about a better promotion method than all that exists on the market right now, even better than email marketing.
  Just like you received this message from me, this is exactly how you can promote your business or product.

  CLAIM YOUR TEST PERIOD => https://bit.ly/3hdwfaC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categorieën